Bimmercode App - Page 4 - North American Motoring


3rd Gen FAQs 3rd Gen Common Questions & Answers!

Bimmercode App

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
  #76  
Old 03-17-2018, 02:59 PM
TVPostSound TVPostSound is offline
6th Gear
iTrader: (3)
 
Join Date: Mar 2014
Location: Granada Hills, CA
Posts: 1,126
Thanked 64 Times in 59 Posts
I would rule out the interface first.

Using an iPhone, I use the ICar2 on Wifi.
And turn off all bluetooth on the car and phone.

Last edited by TVPostSound; 03-17-2018 at 03:15 PM.
Reply With Quote
  #77  
Old 03-17-2018, 05:35 PM
spotted spotted is online now
1st Gear
 
Join Date: May 2016
Posts: 37
Thanked 4 Times in 4 Posts
Quote:
Originally Posted by spotted View Post
I tried to code the rear fog lights and got them to work. (in expert mode)

Then I tried under 'Air Conditioning' to 'remember last settings'. (in standard mode)
Now I can't turn off the air conditioning. I can raise it but not turn it off. It also keeps the rear defroster on but it keeps blinking. And the auto start/off doesn't activate on stopping. The light works but not the function.

I tried to restore but get an error. I just get a red light on the app next to air conditioning.

I also disconnected the battery but it didn't effect anything.

I email their customer support so waiting on a response.

Has anyone else ran into this problem?

I can't hard code it anymore since my laptops (mac&win) stopped connecting to my car.
Did a scan on my to see if any codes were thrown and I got some back. Didn't find anything online. And I email bimmercode. I cleared them and waiting till I hit a 100 miles since clearing to rescan.

2 Gearbox Controller Trouble Codes:
• CF2001: Status: History - Message (Clamps, 0x12F): Message lost; Transmitter: BDC, Receiver: TCM
• CF2011: Status: History - Message (STAT DS VRFD, 0x1E1): Message lost; Transmitter: BDC, Receiver:
TCM
2 Dynamic Stability Control Trouble Codes:
• D354F9: Status: History - message error (Clamp, ID: KLEMMEN) - Check Sum
• 48083B: Status: History - peripheral/functional error interface QDM curent steering angle front axle signal
temporary invalid
2 Instrument Cluster Trouble Codes:
• B7F668: Status: History - Instrument cluster: System time has been reset
• E114A6: Status: History - Message (Status brightness environment, 0x2A5) missing, receiver instrument
cluster, sender FEM/BDC

1 Radio Trouble Codes:
• E1C440: Status: History - Check report for description.
Reply With Quote
  #78  
Old 03-20-2018, 02:13 PM
AnOldBiker AnOldBiker is online now
4th Gear - An Official NAM Greeter
 
Join Date: Sep 2017
Posts: 606
Thanked 73 Times in 72 Posts
I've read until I started going crosseyed. I need some input please.

I have a 2017 Countryman All4:
I've changed every light in the front to LED and used the BimmerCode and all is perfect.
I've changed the rear backup light and all is fine.
I've changed the tail lights and stop lights to LED and get the warning on the dash, but the lights work perfect.

The bulbs I put in were the red LED's and they have a 130ma's. So I replaced them to the white LED's that have a miliamp reting of 230. Still the warnings.

I've email BimmerCode and ask if they knew how to code past this and they said:
Hi Jim,
you may be able to fix this with the app using expert mode, but I do not know the exact coding values required in this case honestly.

Schöne Grüße / Kind regards
Stephan Gauch

BimmerCode App
Stephan Gauch · Siemensstraße 7 · 72116 Mössingen





Do any of you have any ideas what has to be done to use the LED's in the back without the dash warnings ?
Reply With Quote
  #79  
Old 03-26-2018, 07:43 AM
kfmuller kfmuller is offline
4th Gear
 
Join Date: Jul 2002
Location: Dallas, TX
Posts: 415
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Quote:
Originally Posted by AnOldBiker View Post
I've read until I started going crosseyed. I need some input please.

I have a 2017 Countryman All4:
I've changed every light in the front to LED and used the BimmerCode and all is perfect.
I've changed the rear backup light and all is fine.
I've changed the tail lights and stop lights to LED and get the warning on the dash, but the lights work perfect.

The bulbs I put in were the red LED's and they have a 130ma's. So I replaced them to the white LED's that have a miliamp reting of 230. Still the warnings.

I've email BimmerCode and ask if they knew how to code past this and they said:
Hi Jim,
you may be able to fix this with the app using expert mode, but I do not know the exact coding values required in this case honestly.

Schöne Grüße / Kind regards
Stephan Gauch

BimmerCode App
Stephan Gauch · Siemensstraße 7 · 72116 Mössingen





Do any of you have any ideas what has to be done to use the LED's in the back without the dash warnings ?

Looking forward to the answer for this one. I'm thinking about ordering the Union Jack rear tail lights, and apparently, you get the same warning because of the LED.

Also, does anyone know if you can clear codes with BimmerCode - or do you need to buy BimmerLink, too?
Reply With Quote
  #80  
Old 03-26-2018, 08:48 AM
Mini_Vinnie's Avatar
Mini_Vinnie Mini_Vinnie is offline
Moderator
iTrader: (1)
 
Join Date: Feb 2016
Location: Minneapolis, MN
Posts: 919
Thanked 93 Times in 83 Posts
Quote:
Originally Posted by kfmuller View Post
Also, does anyone know if you can clear codes with BimmerCode - or do you need to buy BimmerLink, too?
Nope, no code clearing, just coding.

I use OBD Fusion for that
Reply With Quote
  #81  
Old 04-02-2018, 12:03 PM
jjmet jjmet is offline
Neutral
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 5
Thanked 0 Times in 0 Posts
Anyone figure out the seat belt chimes yet?
Reply With Quote
  #82  
Old 04-02-2018, 12:38 PM
Mini_Vinnie's Avatar
Mini_Vinnie Mini_Vinnie is offline
Moderator
iTrader: (1)
 
Join Date: Feb 2016
Location: Minneapolis, MN
Posts: 919
Thanked 93 Times in 83 Posts
Quote:
Originally Posted by jjmet View Post
Anyone figure out the seat belt chimes yet?
The option to finally disable it is back since the newest app update.

I coded it off but noticed that when the car is on, lets say driving, and you unclip, you get 3-4 dings then thats it. Its not constant.

I think the light stays on too. Its all minor though
Reply With Quote
  #83  
Old 04-02-2018, 12:40 PM
jjmet jjmet is offline
Neutral
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 5
Thanked 0 Times in 0 Posts
Quote:
Originally Posted by jjmet View Post
Anyone figure out the seat belt chimes yet?
Well they say patients is a virtue. Turns if one waits long enough the module loads and gives you the chance to make changes. Bimmercodes mods done so far,
1. Seat Belts Chimes disabled
2. Starts in Sport Mode
3. Rear Fog Lights work as brake lights
4. Fog Lights on with Hi-beams
5. Legal notice gone on startup
6. Door handle leds light when in reverse
7. All windows close with key fob and comfort door button
Wow didn't know I did that many. Great program and well worth the money.
Reply With Quote
  #84  
Old 04-11-2018, 11:10 AM
Mini_Vinnie's Avatar
Mini_Vinnie Mini_Vinnie is offline
Moderator
iTrader: (1)
 
Join Date: Feb 2016
Location: Minneapolis, MN
Posts: 919
Thanked 93 Times in 83 Posts
Any idea of what coding parameters were added with the newest update, 4/10?

I hate that it doest say
Reply With Quote
  #85  
Old 04-16-2018, 04:28 PM
Loonysup Loonysup is offline
2nd Gear
 
Join Date: Aug 2017
Posts: 58
Thanks: 0
Thanked 3 Times in 3 Posts
Oh no- lost all programming

I took my 18 Clubman in today for its first service. I also had them re-code the barn doors so they wouldn’t open as easily so I figured I would lose everything. What I wasn’t expecting was that none of my coding options would be available in BimmerCode. Here is what my screen looks like now. Has anyone else seen this?

Reply With Quote
  #86  
Old 04-16-2018, 04:43 PM
Mini_Vinnie's Avatar
Mini_Vinnie Mini_Vinnie is offline
Moderator
iTrader: (1)
 
Join Date: Feb 2016
Location: Minneapolis, MN
Posts: 919
Thanked 93 Times in 83 Posts
Yep, looks normal to me. What are you concerned about?
Reply With Quote
  #87  
Old 04-16-2018, 04:49 PM
Loonysup Loonysup is offline
2nd Gear
 
Join Date: Aug 2017
Posts: 58
Thanks: 0
Thanked 3 Times in 3 Posts
Sorry, should have been more specific. For the items with a gray dot (namely BDC and Kombi) when you go in to them, it says no coding available and there is no expert mode button.
Reply With Quote
  #88  
Old 04-16-2018, 05:29 PM
NBCGLX NBCGLX is online now
1st Gear
 
Join Date: Jul 2014
Posts: 15
Thanked 1 Time in 1 Post
Perhaps they did an update on your car and it's not yet compatible with the latest version of Bimmercode?
Reply With Quote
  #89  
Old 04-17-2018, 05:53 AM
Mini_Vinnie's Avatar
Mini_Vinnie Mini_Vinnie is offline
Moderator
iTrader: (1)
 
Join Date: Feb 2016
Location: Minneapolis, MN
Posts: 919
Thanked 93 Times in 83 Posts
Quote:
Originally Posted by NBCGLX View Post
Perhaps they did an update on your car and it's not yet compatible with the latest version of Bimmercode?
Yep, correct. I had the same thing after an update and emailed BimmerCode. Basically it something that isnt active (yet) in the app

It frustrating because the old update the part I wanted to code was active and after the update it was gone. I dont understand how things change.
Reply With Quote
  #90  
Old 04-17-2018, 08:22 AM
Loonysup Loonysup is offline
2nd Gear
 
Join Date: Aug 2017
Posts: 58
Thanks: 0
Thanked 3 Times in 3 Posts
I sent a note to Stephan from Bimmercode and he responded immediately. There have been recent changes in the coding and he expects to have a new version out within two weeks.

On a side note, if you are on the fence about buying this app and an adapter, please do not hesitate to do so. After losing everything I had coded, it's miserable not having the car set up the way I had it. Namely, I hate not having the JCW tach and gear selection in the heads up display, the rear fogs acting as break lights, the car starting in sport mode automatically, etc etc.
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to Loonysup For This Useful Post:
NBCGLX (04-17-2018)
 
 
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 05:13 PM.


North American Motoring is an independently operated web site supporting MINI owners and enthusiastsworldwide. As such it has no official relationship with MINI USA, BMW AG, or BMW of North America.All original artwork and design is Copyright © 2002-2004 North American Motoring.
We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.